Oesters met spinazie en Hollandaisesaus (Rockefeller)

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hollandaisesaus
Breng de wijn en azijn in een pannetje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Voeg de peperkorrels, dragon en de sjalot toe. Laat circa 15 minuten tot twee derde inkoken.Zeef de gastrique. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop luchtig met een garde. De saus mag niet koken. Klop als de saus luchtig is de gesmolten boter erdoor. Zet het vuur uit. Zet een deksel op de pan zodat de saus niet uitdroogt.

Oesters
Bak de oesters circa 4 minuten op de bbq tot ze zich openen.

Spinazie
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spinazie al roerend circa 2 minuten. Laat de spinazie uitlekken op een zeef. 

Rockefeller
Haal de oesters van de bbq en open ze met een mes. Maak de oesters los door de sluitspier los te snijden. Leg er wat spinazie op en dek af met een flinke lepel Hollandaisesaus. Geef met behulp van de brander de saus een lichtbruine kleur. Leg de oesters op een bord.

TIP: Bewaar de oesters op de bolle kant, dus met de platte kant naar boven. Op deze manier blijven ze in hun voedselrijke water liggen en blijven ze dus langer in leven.

Ingredienten

4
Personen

Hollandaisesaus

  • 100 ml witte wijnazijn
  • 200 ml witte wijn
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 10 peperkorrels
  • 0.5 bos dragon
  • 2 eieren
  • 250 g gesmolten boter

Oesters

  • 12 oesters

Spinazie

  • 300 g spinazie

Extra nodig

  • BBQ
  • zeef
  • brander
Geef je waardering
6