Nougat-chocoladebrokken

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Nougat
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Rooster de amandelen circa 10 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Vet de bakvorm met in, leg er een bakpapiertje in en verdeel vellen eetpapier over de bodem zodat de bodem bedekt is.

Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC. Klop de eiwitten met 1 eetlepel van de suiker stijf. Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost. Meng de afgekoelde geschaafde amandelen door het schuim. Verdeel het schuim over de vorm. Strijk de nougat goed uit en dek af met bakpapier. Laat de nougat 1 nacht opstijven. Snijd de nougat in gelijke stukken.

Chocolade tableren
Smelt de melkchocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Herhaal dit met de witte chocolade.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en schenk een deel van de melkchocolade en witte chocolade er over uit. Verdeel hierover wat brokken nougat en wat amandelen met vlies. Herhaal dit circa 2 keer. Laat de chocolade circa 30 minuten uitharden en snijd de nougat-chocolade in stukken.

Ingredienten

12
Personen

Nougat-chocoladebrokken

  • 270 g geschaafde amandelen
  • 295 g suiker
  • 100 ml water
  • 290 ml honing
  • 2 eiwitten
  • 350 g witte chocolade
  • 350 g melkchocolade
  • 100 g amandelen met vlies

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • 5 plakken eetpapier
  • diepe bakvorm van 25x40
  • suikerthermometer
Geef je waardering
7