Notenroast met flespompoen
-
Bekleed een springvorm met bakpapier. Besmeer de hele springvorm met een laagje honing.
-
Maak de pompoen schoon. Snijd de helft van de pompoen in plakken van 1 cm. Snijd de andere helft in blokjes van 2 cm.
-
Snijd de prei in halveringen. Snijd de knoflook fijn. Hak het zuurdesembrood fijn. Hak de walnoten, hazelnoten en pecannoten grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Hak de salie, peterselie en dragon fijn.
-
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de prei en pompoenblokjes voor ongeveer 8 minuten. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur tot al het vocht is verdampt. Voeg de knoflook en 5-spicepoeder toe, bak nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
-
Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze los met een vork. Voeg het gehakte brood toe en meng goed door. Giet het pompoen-champignonmengsel in de kom met ei en brood. Voeg als laatste de gehakte noten, sinaasappelrasp en kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Laat 15 minuten rusten.
-
Smelt de boter in de pan en doe pompoenplakjes in de pan. Bak aan iedere kan in 3-4 minuten goudbruin. Verdeel over de springvorm.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C . Schep het pompoen-notenmengsel in de springvorm. Bak voor 45 minuten in de oven. Laat daarna 10-15 minuten afkoelen in de vorm. Stort de notenroast voorzichtig uit op een plat bord en verwijder het bakpapier. Maak af met rozemarijn en salie en serveer meteen.
4 reacties
Bedankt voor je oplettendheid. We hebben het recept herzien en aangepast!
Groetjes,
Team-24Kitchen
Door de grote hoeveelheid ingredienten en alle snijwerk had ik wel wat langer voorbereidingstijd nodig. Maar dat gaat de tweede keer vast sneller.
Dat is fijn om te horen! :)
Groetjes,
Team-24Kitchen