De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

notengebakjes

Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, poedersuiker en eidooier. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg.

60 min kooktijd
Notengebakjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zanddeeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, poedersuiker en eidooier. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Zet de beklede bakvormpjes in de koelkast tot verder gebruik.

Frangipane
Verwarm de oven voor 180 ºC. Maal voor de frangipane de amandelen zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg de eieren toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de deegbodems. Bak de bodems in circa 25 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Notengarnituur
Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de amandelen, pecannoten, hazelnoten en walnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen.

Chocoladehazelnootcrème
Klop de boter luchtig, voeg de hazelnootpasta toe en klop goed door tot een egale crème. Schep de chocoladehazelnootcrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine rozetten crème op de gebakjes en verdeel in het midden de gebrande noten en de pistachepitten. Bestrooi met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker