Notengebakjes

8
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Zanddeeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, poedersuiker en eidooier. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Zet de beklede bakvormpjes in de koelkast tot verder gebruik.

Frangipane
Verwarm de oven voor 180 ºC. Maal voor de frangipane de amandelen zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg de eieren toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de deegbodems. Bak de bodems in circa 25 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Notengarnituur
Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de amandelen, pecannoten, hazelnoten en walnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen.

Chocoladehazelnootcrème
Klop de boter luchtig, voeg de hazelnootpasta toe en klop goed door tot een egale crème. Schep de chocoladehazelnootcrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine rozetten crème op de gebakjes en verdeel in het midden de gebrande noten en de pistachepitten. Bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

4
Porties

Zanddeeg

  • 250 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g boter
  • 40 g poedersuiker
  • 1 eidooier

Frangipane

  • 150 g amandelen
  • 150 g suiker
  • 50 g zachte boter
  • 2 eieren

Notengarnituur

  • 8 amandelen
  • 4 pecannoten
  • 12 hazelnoten
  • 4 walnoten
  • 1 el pistachenoten

Chocolade-hazelnootcrème

  • 150 g zachte boter
  • 200 g hazelnootpasta

Extra nodig

  • plasticfolie
  • 4 gekartelde bakvormpjes van ca 8 cm
  • boter om in te vetten
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
Geef je waardering
8