Gepofte aubergine
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Halveer de aubergines. Pel en hak de knoflook. Leg de aubergines in een ovenschaal. Verdeel de knoflook erover en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en pof circa 30 minuten in de oven.
Breng een grote pan water aan de kook.
Gnocchi
Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Dat betekent dat je ze nog wat na laat stomen (af laat koelen).
Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselie. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten fijn. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak al roerend circa 5 minuten. Voeg de champignons, tomaten en de helft van de peterselie toe en laat circa 5 minuten rustig koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en voeg de rest van de peterselie toe. Laat de saus circa 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Breng nog een grote pan met water en een beetje zout aan de kook.
Pureer de aardappels met de pureeknijper, roerzeef of pureestamper tot een mooie gladde puree. De puree mag geen klontjes bevatten. Voeg de bloem en het ei toe en meng goed door. Rasp er een kwart van de bol nootmuskaat overheen. Meng het geheel goed door en maak een deegbal. Snijd een stuk deeg af en rol er een lange sliert van. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Rol de kleine stukjes over het plankje of druk met de platte kant van een vork licht op het deeg. Zo ontstaat het gnocchi patroon. Laat de gnocchi in de pan glijden. Wanneer de gnocchi gaan drijven zijn ze klaar. Giet de gnocchi vervolgens af.
Aan tafel!
Voeg de gnocchi toe aan de saus. Serveer direct en rasp de kaas over het gerecht. Leg op elk bord een gepofte aubergine.
0 reacties