De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Njokkie = Gnocchi (met groentegehaktsaus en gepofte aubergine)

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Njokkie = Gnocchi (met groentegehaktsaus en gepofte aubergine)

Bereidingswijze

Gepofte aubergine

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de aubergines. Pel en hak de knoflook. Leg de aubergines in een ovenschaal. Verdeel de knoflook erover en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en pof circa 30 minuten in de oven.

Breng een grote pan water aan de kook.

Gnocchi

Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Dat betekent dat je ze nog wat na laat stomen (af laat koelen).

Saus

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselie. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten fijn. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak al roerend circa 5 minuten. Voeg de champignons, tomaten en de helft van de peterselie toe en laat circa 5 minuten rustig koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en voeg de rest van de peterselie toe. Laat de saus circa 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Breng nog een grote pan met water en een beetje zout aan de kook.

Pureer de aardappels met de pureeknijper, roerzeef of pureestamper tot een mooie gladde puree. De puree mag geen klontjes bevatten. Voeg de bloem en het ei toe en meng goed door. Rasp er een kwart van de bol nootmuskaat overheen. Meng het geheel goed door en maak een deegbal. Snijd een stuk deeg af en rol er een lange sliert van. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Rol de kleine stukjes over het plankje of druk met de platte kant van een vork licht op het deeg. Zo ontstaat het gnocchi patroon. Laat de gnocchi in de pan glijden. Wanneer de gnocchi gaan drijven zijn ze klaar. Giet de gnocchi vervolgens af.

Aan tafel!

Voeg de gnocchi toe aan de saus. Serveer direct en rasp de kaas over het gerecht. Leg op elk bord een gepofte aubergine.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.