Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

New York style hotdogs

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 50 ml water
  • 8 slagersknakworsten
  • 500 g zuurkool
  • boter
  • 8 bruine puntjes
  • 4 el gladde mosterd

Tomatensalade

  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 el rode wijnazijn
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Relish

  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, azijn en water toe en laat circa 4 minuten indampen.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

New York style hotdogs

  • Zet de knakworsten op in koud water en breng aan de kook. Haal de knakworsten uit de pan zodra het water kookt.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak de zuurkool circa 5 minuten.
  • Snijd de broodjes open.Verdeel de knakworsten en de zuurkool over de broodjes. Serveer de hotdogs met de relish en mosterd.

Tomatensalade

  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de salade bij de hotdogs.
 

Geef je waardering

308
New York style hotdogs