Mozzarella-schnitzeltjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mozzarella-schnitzeltjes

  • Snijd de mozzarella in gelijke blokjes.
  • Breek de eieren boven een diep bord en kluts ze met een vork. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
  • Paneer de mozzarella eerst in de eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Leg de mozzarella-schnitzeltjes eventueel op een bord in de koelkast.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en frituur de mozzarella-schnitzeltjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat de mozzarella-schnitzeltjes uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Groente

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Halveer de kwarten tomaat.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine ringetjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de sperziebonen en de sjalot circa 8 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Warm nog circa 2 minuten door.

Spinaziesalade

  • Pluk en scheur de basilicum.
  • Meng de basilicum met de spinazie en breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

Serveren

  • Verdeel de spinaziesalade, groente en mozzarella-schnitzeltjes over borden. Serveer met het stokbrood.      

Ingredienten

4
Personen

Mozzarella-schnitzeltjes

  • 200 g mozzarella
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 4 trostomaten
  • 300 g sperziebonen
  • 1 bosje basillicum
  • 200 g spinazie
  • 1 stokbrood
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
1