De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mounirs arabische basics

30 MIN
Mounirs Arabische Basics

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ingelegde citroen
Steriliseer de weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten uit te koken in een pan met water.
Was de citroenen met lauwwarm water. Snijd de citroenen vanaf de navel kruislings in en laat het onderste gedeelte aan elkaar zitten. Wrijf de citroenen goed in met het zout. Stop de citroenen in de weckpot en druk ze licht aan. Stop het resterende zout in de weckpot en voeg de olie samen met de kaneelstokjes en de steranijs toe. Vul de overige ruimte in de weckpot met kokend water. Schud de weckpot om de 2 dagen even goed door elkaar, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Laat dit circa 1 maand staan. Op deze manier trekken de smaken het best door.

Gemarineerde olijven
Steriliseer de weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten uit te koken in een pan met water.
Kerf de olijven met een scherp mesje in tot op de pit.
Snijd de citroen in vieren, snijd de schil er zo dun mogelijk af en snijd deze in fijne reepjes. Schep de olijven in een ruime weckpot. Voeg hier het zout en de citroenreepjes aan toe. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Voeg de knoflook en peper toe aan de olijven en meng ze er goed doorheen (doet dit niet met je vingers). Laat dit circa 1 maand staan. Schud regelmatig om. Op deze manier trekken de smaken het beste door.

Harissa
Steriliseer de weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten uit te koken in een pan met water.
Pel de knoflook. Mix de chilivlokken, korianderkorrels, komijn en gepelde knoflook in de keukenmachine fijn tot een pasta en schenk geleidelijk aan de olie erbij. Schep de harissa in de weckpot.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker