De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen in bier & zelfgemaakte cocktailsaus

Halveer, was en snijd de prei. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn. Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.

30 MIN
Mosselen in bier & zelfgemaakte cocktailsaus

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mosselen:

Halveer, was en snijd de prei.

Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.

Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn.

Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.

Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en de kruiden.

Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.

Blus af met het bier.

Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schud na circa 4 minuten om. Breng aan de kook en schud ze nogmaals om. Als de mosselen open staan dan zijn ze gaar. Zet het vuur uit en serveer ze direct.

Cocktailsaus:

Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus.

Salade:

Breng een pan met water aan de kook en kook het ei hard in circa 8 minuten

Pluk, was en droog de slabladeren.

Snijd de komkommer in blokjes.

Snijd de tomaten in parten.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd.

Pel het ei en snijd in parten.

Meng de dressing door de sla, komkommer, tomaten en ui en breng op smaak met zout en peper.

Weten hoe je het beste mosselen kunt koken? Lees hier alles over mosselen

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker