Mosselen in bier & zelfgemaakte cocktailsaus

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mosselen:

Halveer, was en snijd de prei.

Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.

Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn.

Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.

Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en de kruiden.

Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.

Blus af met het bier.

Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schud na circa 4 minuten om. Breng aan de kook en schud ze nogmaals om. Als de mosselen open staan dan zijn ze gaar. Zet het vuur uit en serveer ze direct.

Cocktailsaus:

Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus.

Salade:

Breng een pan met water aan de kook en kook het ei hard in circa 8 minuten

Pluk, was en droog de slabladeren.

Snijd de komkommer in blokjes.

Snijd de tomaten in parten.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd.

Pel het ei en snijd in parten.

Meng de dressing door de sla, komkommer, tomaten en ui en breng op smaak met zout en peper.

 

Ingredienten

4
Personen

Mosselen

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 4 kg mosselen
  • 30 g roomboter
  • 300 ml trappistenbier

Cocktailsaus

  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml ketchup
  • 100 ml magere yoghurt
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el azijn

Salade

  • 1 ei
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • tomaten
  • 1 ui
  • 200 ml olie
  • 100 ml azijn
  • 2 el mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
6