Stappenplan
-
Gelei: week de gelatine 5-10 minuten in koud water.
-
Maak de aardbeien schoon en doe met de wijn en suiker in een kom. Dek af met huishoudfolie en plaats boven een pan kokend water.
-
Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan. Laat de boter smelten en lichtbruin kleuren.
-
Maal de koekjes met de amandelen in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter erbij. Druk het koekmengsel in de vorm en zet in de koelkast.
-
Vulling: week de gelatine 5-10 minuten in koud water.
-
Laat de gelatine in een pannetje met een scheutje room oplossen.
-
Meng in een kom met een garde de roomkaas, suiker, honing en slagroom. Snijd het vanillestokje door de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de ingelegde citroen fijn en voeg deze samen met de vanille en de opgeloste gelatine in room toe aan het roomkaasmengsel.
-
Haal de kom eraf wanneer het sap van de aardbeien heeft losgelaten en het vocht roze is gekleurd. Leg opzij en laat vacuüm trekken, dit zie je doordat de huishoudfolie naar binnen bolt.
-
Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Zet 3-4 uur in de koelkast.
-
Gelei: Zeef de aardbeien en vang het vocht op. Laat de gelatine in het nog warme vocht van de aardbeien oplossen. Schenk de gelei over de taart. Zet een half uur in de koelkast totdat de gelatine gestold is.
-
Laat de suiker in een pan met een scheut water karamelliseren.
-
Snijd de kroontjes van de aardbeien, prik steeds een aardbei op een saté prikker en doop ze in de hete karamel. Zet de aardbeien met de karamel kant naar boven op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen in de koelkast.
-
Zet de gekarameliseerde aardbeien op de taart zodra ze zijn afgekoeld. Snijd in stukken en serveer.
0 reacties