De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mole uit Oaxaca met salsa van vers fruit

Een verrassend Mexicaans gerecht van aardappel, kousenband en paprika met een heerlijke zwarte molesaus. Dit gerecht wordt geserveerd met een verse fruitsalade.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mole uit Oaxaca met salsa van vers fruit

Bereidingswijze

Molesaus
Maal de pinda's, sesamzaad, pompoenpitten, pijpkaneel en amandelen in een keukenmachine. Vijzel de rawit en de kruidnagels. Ris de tijm, pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn, snijd de jalapeño pepers grof en voeg samen met de banaan en de rozijnen toe aan de keukenmachine. Draai tot er een dikke pasta ontstaat. Verhit olie in een pan en bak de molepasta circa 2 minuten. Schenk al roerende de bouillon erbij en los de chocolade op in de saus. Laat de molesaus op laag vuur circa 10 minuten sudderen.

Mole
Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Schil en snijd de zoete aardappels in stukjes van 3 bij 3 cm. Snijd de maïskolven in 5 gelijke stukken. Blancheer de kousenband in een pan met water en zout en spoel ze koud. Blancheer de zoete aardappels en maïskolven circa 10 minuten en laat ze uitwasemen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de bakbanaan in plakjes. Verhit olie in een pan en bak de bananen in een koekenpan om en om goudbruin. Voeg de aardappels, maïs en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groente door de molesaus, voeg 200 ml water toe en laat op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout.

Salsa
Rooster de pompoenpitten in een droge pan en laat ze afkoelen. Verwijder de pitjes van de papaja en meloenen en snijd de papaja en meloenen is kleine stukje. Pers de limoenen uit en snijd de jalapaño fijn. Pluk en snijd de koriander fijn. Meng het fruit met limoensap, koriander en jalapeño. Breng op smaak met zout en garneer met de pompoenpitten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.