De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mini-bananen-pannenkoekjes

Deze mini-bananenpannenkoekjes zijn lekker als ontbijt, lunch of als snack tussendoor. Ook heel leuk om samen te maken.

10 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
mini bananenpannenkoekjes

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Bananenpannenkoekjes zijn een echte klassieker. Met dit recept voor mini-bananenpannenkoekjes gaat de banaan niet geprakt door het beslag heen, maar in plakjes in de pannenkoekjes."

Bereidingswijze

Pannenkoekenbeslag

  1. Klop in een kom de bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat samen.

  2. Voeg het ei, de melk, koolzaadolie en ahornsiroop toe. Het beslag moet een beetje klonterig zijn.

  3. Snijd de banaan in plakjes van ruim een centimeter.

Bakken

  1. Verwarm een pan om middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. 

  2. Schep 1 eetlepel beslag op de pan voor elke pannenkoek, met een paar centimeter tussenruimte. Voeg een plakje banaan toe in het midden van elke pannenkoek.

  3. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen en de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 tot 1 ½ minuut), keer ze dan voorzichtig om met een spatel. Ga door tot de onderkanten goudbruin zijn. Herhaal met het overgebleven beslag.

  4. Serveer met boter en ahornsiroop.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker