Mikado appeltaart

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng bloem, boter, poedersuiker en het ei in de keukenmachine tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat het deeg circa 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt boter en vet de taartvorm in. Bestuif het deeg met bloem en rol het uit. Bekleed de vorm met het deeg en vouw het overlappende deeg terug in de rand. Leg bakpapier op het deeg en strooi de spliterwten erover. Bak het deeg in de oven in circa 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na circa 15 minuten uit de vorm.

Vulling
Wel de rozijnen in de rum en laat ze uitlekken. Schil en snijd de appels in blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de appels met kaneel circa 5 minuten. Voeg de suiker toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de appels in een kom en laat ze afkoelen. Giet de appels op een zeef en laat ze uitlekken. Hak de walnoten en meng ze met de rozijnen door de appels. Verdeel de vulling over de taartbodem. Snijd voor de topping de appels in dunne reepjes en verdeel ze over de taart. Schroei de appel circa 15 minuten in de oven en bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloem
  • 100 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 1 ei

Vulling

  • 100 g rozijnen
  • 200 ml rum
  • 6 appels
  • 100 g boter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 110 g suiker
  • 100 g walnoten

Topping

  • 2 appels
  • poedersuiker

Extra nodig

  • plastic folie
  • taartvorm van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spliterwten
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
7