Mexicaanse salade

8
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Maïskolven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de schutbladeren en de harde draden van de maïskolven en kook de maïskolven circa 5 minuten. Haal de maiskolven uit de pan, dep ze eventueel droog met keukenpapier en bestrijk ze met olie.
  • Verwarm een grillpan voor en gril de maïskolven circa 5 minuten rondom. Haal de maïskorrels met een mes van de kolven af.

Mexicaanse salade

  • Bereid de tacoschelpen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook, peper en de komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een grote kom het courgettemengsel met de maïs, zwarte bonen, tomaten, de helft van de koriander en het sap van de limoen. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Schep de Mexicaanse salade in de tacoschelpen en strooi de resterende koriander erover.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse salade

  • 2 maïskolven
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 tacoschelpen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 trostomaten
  • 0.5 bosje koriander
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 limoen

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
8