Mexicaanse omelettortilla

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Groentevulling

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Laat de kidneybonen uitlekken.
  • Voeg de paprika’s, bonen, chilipoeder en tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Zet een deksel schuin op de pan en laat in circa 15 minuten gaar pruttelen.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de maïskolvenin circa 15 minuten gaar.

Guacamole

  • Pel en hak de knoflook fijn
  • Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. 
  • Prak het vruchtvlees in een kom met een vork.
  • Meng de knoflook en het sap van de limoen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Crème fraîche

  • Meng de geraspte kaas door de crème fraîche.

Gevulde omelettortilla

  • Kluts in een grote kom de eieren met de melk.
  • Pluk en hak de peterselie. Roer door het eiermengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk hier een kwart van het eiermengsel in.
  • Bak de omelet tot hij net gestold is aan 1 kant en draai dan om. Herhaal dit voor de rest van de eiermengsel.
  • Verdeel op één helft van elke omelet wat bonenmengsel, guacamole en crème fraîche en klap de omelet dubbel.
  • Snijd het stokbrood in plakken.
  • Serveer wat brood en een maïskolf bij de omelettortilla. 

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse omelettortilla

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 rode paprika's
  • 400 g kidneybonen
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 maïskolven
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 volkoren stokbrood

Guacamole

  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 limoen
Geef je waardering
2