De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mexicaanse bonenschotel met nacho's

Aan tafel want vandaag maken we een makkelijke Mexicaanse bonenschotel uit de oven. Lekker!

25 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
Direct naar recept
mexicaanse bonenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Zin in een ovenschotel? Gooi het eens over een andere boeg en maak een Mexicaanse bonenschotel!"

Bereidingswijze

Tacokruiden

  1. Meng de specerijen en kruiden met elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

    Koop kant-en-klare tacokruiden in de supermarkt en sla deze stap over.

Mexicaanse bonenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Spoel de bonen en maïs af en laat ze uitlekken.

  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met tacokruiden. Verhit olie in een pan. En fruit de knoflook, uien en paprika’s circa 3 minuten. Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kip om en om bruin. Voeg de bonen en maïs toe en breng aan de kook.

  3. Vet een ovenschaal in en schep het kipmengsel in de schaal.

  4. Meng crème fraîche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips.Verdeel het crème fraîche mengsel over de bonenschotel. Bestrooi met tortillachips en de rest van de kaas.

  5. Bak de Mexicaanse bonenschotel circa 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Welke kruiden in Mexicaanse bonenschotel?

Voor een Mexicaanse bonenschotel gebruik je meestal komijn, paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Knoflookpoeder en uienpoeder geven extra smaak. Verse koriander kan er op het einde overheen. Voeg eventueel een snufje kaneel toe.

mexicaanse bonenschotel

Welke bonen passen het beste bij Mexicaans eten?

Zwarte bonen en kidneybonen worden het vaakst gebruikt in Mexicaanse gerechten. Pinto bonen zijn ook populair, vooral in burrito’s en chili. Ze nemen goed smaken op en blijven stevig. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden en gebruik wat je lekker vindt.

bruine bonen

Wat zit er in een bonenschotel?

Een bonenschotel bevat meestal bonen (zoals kidney- of zwarte bonen), ui, knoflook en tomaten(blokjes). Vaak gaan er ook paprika, maïs en specerijen zoals komijn en paprikapoeder in. Voor extra vulling smaak kun je gehakt, rijst of kaas toevoegen. Heerlijk met nacho-chips en zure room!

Nachos uit de airfryer

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heb iets teveel gestrooid met de tacokruiden (niet te verkrijgen trouwens bij AH, behalve als zakje) - op internet besteld bij Bol.com. Dan wordt het dus wel iets pittiger, maar daar houd ik wel van.
Door de sourcream en de taco-chips krijg je écht die mexicaanse touch, héérlijk eten zo!
Bovendien makkelijk, want je kunt er 2 dagen van eten!
Lucie Sneep
08-08-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.