Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse bonenschotel

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 g kipfilet
  • 30 g tacokruiden
  • 2 tomaten
  • 450 kidneybonen
  • 450 g zwarte bonen
  • 250 g maïskorrels
  • zonnebloemolie
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 100 g tortillachips
  • 125 g gemengde sla
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Tacokruiden

  • Meng de specerijen en kruiden met elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

Mexicaanse bonenschotel

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met tacokruiden.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Spoel de bonen en maïs af en laat ze uitlekken.
  • Verhit olie in een pan. En fruit de knoflook, uien en paprika’s circa 3 minuten.
  • Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kip om en om bruin.
  • Voeg de 400 gram van beiden bonen en 200 gram maïs toe en breng aan de kook.
  • Vet een ovenschaal in en schep het kipmengsel in de schaal.
  • Meng crème fraîche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips.
  • Verdeel het crème fraîche mengsel over de bonenschotel.
  • Bestrooi met tortillachips en de rest van de kaas.
  • Bak de Mexicaanse bonenschotel circa 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Mexico

Geef je waardering

879
Mexicaanse bonenschotel