Meringuebakjes
1) Verwarm de oven voor op 110˚C.
2) Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met het zout, met een mixer, tot stijve pieken. Meng – met de mixer op middelhoog – geleidelijk de fijne suiker door de eiwitten. Zodra de suiker is opgelost (dit kun je testen door wat van het mengsel tussen je vingers te wrijven), spatel je de poedersuiker erdoor.
3) Voeg het gevriesdroogde fruit toe aan dit eiwitmengsel en spatel luchtig door. Doe het in een spuitzak met een spuitmondje.
4) Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier meringuebakjes op. Dit doe je het handigst door eerst bodempjes te spuiten, en daarna hier randen op te spuiten.
5) Bak 1,5 uur in de oven.
Mango-room
1) Schil de mango’s en pureer deze met een staafmixer, keukenmachine of blender.
2) Klop de slagroom op met de gecondenseerde melk. Meng hier het sap van de halve citroen doorheen. Mix het slagroommengsel met de mangopuree.
3) Vul de meringuebakjes met de mangoroom. Decoreer naar wens met verse mango en serveer direct.
0 reacties