Met dit feestelijke dessert steel je de show! Het is lekker luchtig en fris door de verse mango.  

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

Meringuebakjes

  • 3 eiwitten
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 15 g gevriesdroogd fruit

Mangoroom

  • 375 g mango
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 200 g slagroom
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Meringuebakjes 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 110˚C. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met het zout tot stijve pieken. Meng met de mixer op middelhoog heel geleidelijk de fijne suiker door de eiwitten. Spatel de poedersuiker door het mengsel wanneer de fijne suiker is opgelost. 

Stap 2: 
Voeg het gevriesdroogde fruit toe aan het eiwitmengsel. Doe het in een spuitzak met een spuitmondje. Maak eerst een ronde bodem met de spuitzak en spuit daarna de randen erop. Bak in de oven voor 1,5 uur. 

Mangoroom 
Schil de mango’s en pureer met een staafmixer of blender. Klop de slagroom op met de gecondenseerde melk en meng hier het sap van de halve citroen door. Mix het slagroommengsel met de mangopuree. Vul de meringuebakjes met de mangopuree. Decoreer met verse mango en serveer zo snel mogelijk. 

 

 

Geef je waardering

5
MERINGUE BAKJES
MERINGUE BAKJES