De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

meloenfrappé met mangosorbetijs

Sluit je diner goed af met dit nagerecht van meloenfrappé met mangosorbetijs. 's Middags bereid je hem voor, zodat hij ’s avonds snel op tafel kan worden gezet!

30 min kooktijd
Meloenfrappé met mangosorbetijs

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Meloenfrappé

Halveer de meloenen en schep de pitten eruit met een lepel. Draai met een meloenboor, bolletjes ter grote van een knikker uit het vruchtvlees. Marineer de meloenbolletjes met rum, rietsuiker, zeezout, versgemalen zwarte peper, en rasp en sap van de limoen. Bewaar afgedekt in de koelkast. (Laat minstens 15 minuten marineren). Schep met een lepel het overige vruchtvlees uit de meloen, sprenkel er het sap van de limoen over en bewaar ook afgedekt in een kom in de koelkast.

Grapefruit

Schil met een scherp mes de grapefruits tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en bewaar afgedekt in de koelkast. 

’s Avonds afmaken

Kiwi
Schil de kiwi dun af en snijd de kiwi in vier parten.

Meloenfrappe
Pureer het uitgeschraapte meloenvruchtvlees met de marinade van de meloenbolletjes in de blender op hoge stand tot het schuimig is.

Mangosorbetijs

Haal de bevroren mango 3-5 minuten voor het bereiden uit de diepvriezer. Pureer de mango met likeur, sap van de limoen, eiwit en suiker fijn in de kom met messen van de keukenmachine. Schep het ijs een keer om en mix nog enkele seconden. (Bewaar het ijs eventueel nog maximaal 20 minuten in de diepvriezer).

Opmaak bord
Rangschik de meloenbolletjes in het rond op diepe (gekoelde) borden, verdeel er grapefruitpartjes en kiwi over. Schenk meloenschuim er langs. Lepel het sorbetijs in het midden. 

Wijntip: My first wine

Als je gek wilt doen, schenk je bij het nagerecht de wijn van het voorgerecht nog eens maar dan wel extra gekoeld. Lekker spannend met een onverwacht resultaat. Maar iets anders heel erg lekkers bij het nagerecht is Muscat de Rivesaltes. Een zoete snoeperij uit de Roussillon waar je blij van wordt. De perfecte balans tussen zoet en zuur maakt deze wijnen heel goed verteerbaar en ook breed inzetbaar. Je hebt ze in meerdere smaakvarianten van diep donkerrood vol kersen en amarenen tot okergeel met krenten, rozijnen en vijgen in aroma en smaak. 

door Corria Houthuizen

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker