Meloenfrappé met mangosorbetijs

5
Makkelijk
Meloenfrappé met mangosorbetijs

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

’s Middags voorbereiden

Meloenfrappé

Halveer de meloenen en schep de pitten eruit met een lepel. Draai met een meloenboor, bolletjes ter grote van een knikker uit het vruchtvlees. Marineer de meloenbolletjes met rum, rietsuiker, zeezout, versgemalen zwarte peper, en rasp en sap van de limoen. Bewaar afgedekt in de koelkast. (Laat minstens 15 minuten marineren). Schep met een lepel het overige vruchtvlees uit de meloen, sprenkel er het sap van de limoen over en bewaar ook afgedekt in een kom in de koelkast.

Grapefruit

Schil met een scherp mes de grapefruits tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en bewaar afgedekt in de koelkast. 

 

’s Avonds afmaken

Kiwi
Schil de kiwi dun af en snijd de kiwi in vier parten.

Meloenfrappe
Pureer het uitgeschraapte meloenvruchtvlees met de marinade van de meloenbolletjes in de blender op hoge stand tot het schuimig is.

Mangosorbetijs

Haal de bevroren mango 3-5 minuten voor het bereiden uit de diepvriezer. Pureer de mango met likeur, sap van de limoen, eiwit en suiker fijn in de kom met messen van de keukenmachine. Schep het ijs een keer om en mix nog enkele seconden. (Bewaar het ijs eventueel nog maximaal 20 minuten in de diepvriezer).

Opmaak bord
Rangschik de meloenbolletjes in het rond op diepe (gekoelde) borden, verdeel er grapefruitpartjes en kiwi over. Schenk meloenschuim er langs. Lepel het sorbetijs in het midden. 

     

     
    My first wine
    Als je gek wilt doen, schenk je bij het nagerecht de wijn van het voorgerecht nog eens maar dan wel extra gekoeld. Lekker spannend met een onverwacht resultaat.
    Maar iets anders heel erg lekkers bij het nagerecht is Muscat de Rivesaltes. Een zoete snoeperij uit de Rousillon waar je blij van wordt.
    De perfecte balans tussen zoet en zuur maakt deze wijnen heel goed verteerbaar en ook breed inzetbaar. Je hebt ze in meerdere smaakvarianten: van diep donkerrood vol kersen en amarenen tot okergeel met krenten, rozijnen en vijgen in aroma en smaak.

    door Corria Houthuizen
     

     

     

    Ingredienten

    4
    Personen

    Meloenfrappe

    • 2 kleine rijpe zoete meloenen
    • 50 ml witte rum
    • 1 el rietsuiker
    • 1 tl middelgrof zeezout
    • 1 grote limoen

    Fruit

    • 1 rode grapefruit
    • 1 kiwi

    Mango sorbetijs

    • 225 g blokjes mango (diepvries)
    • 1 limoen
    • 1 eiwit
    • 1 el suiker
    • 2 el mandarijnlikeur

    Extra nodig

    • blender
    Meloenfrappé met mangosorbetijs
    Geef je waardering
    5