Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheutje olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
Groentevulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel de rode ui en snijd de ui in parten. Halveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in parten. Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de aubergine, courgette, rode ui, venkel en cherrytomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groente circa 15 minuten.
Verlaag de de oventemperatuur naar 180 ºC. Verdeel de couscous over de taartbodem. Verkruimel de ricotta, pel en hak de knoflook, ris de tijm en rozemarijn en hak fijn, meng samen met de eieren room en de groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de groente in de taartvorm. Bak de taart circa 20 minuten tot de korst krokant is.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
mediterrane volle groentetaart
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee