De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Massaman curry met rundvlees

Geen Thaise oma zonder een fantastisch recept voor een curry. Deze bijzondere curry wil je proeven.

45 min. voorbereidingstijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
massaman-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Massaman curry is een milde Thaise curry met invloeden uit West-Azië. De saus is romig door kokosmelk en gekruid met kaneel, kruidnagel, kardemom en komijn. Vaak wordt hij gemaakt met rundvlees, aardappel en pinda’s, zoals in dit recept."

Bereidingswijze

Massaman currypasta

  1. Wel de lombok en rawit-pepers circa 20 minuten in heet water. Giet ze daarna af en verwijder de zaadjes.

  2. Gebruik de Multicooker of verhit een wok. Doe de kardemom, koriander, komijn en wittepeperkorrels in de Multicooker (of wok) en rooster ze drie minuten.

    Neem goed de tijd om de pasta te vijzelen. Vaak duurt dit wel bijna een uur. Sneller de currypasta maken? Maal de ingredienten fijn in de foodprocessor.

  3. Schil ondertussen de laos en snijd deze in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de sereh, sjalot en knoflook in kleine stukjes. Voeg alle specerijen en de pepers toe aan de Multicooker (of pan). Bak alles 3 minuten op matig vuur. 

  4. Vijzel de inhoud van de Multicooker (of pan) samen met de garnalenpasta tot een gladde pasta.

Massaman curry

  1. Snijd de sukade in blokjes. Verwarm de Multicooker of een grote pan water met de deksel erop. Kook hierin de blokjes sukade met wat zout en een eetlepel suiker voor circa 30 minuten. Giet het vocht daarna af.

  2. Verhit de wok met kokosolie. Voeg 50 g currypasta, een kaneelstok en het steranijs toe. Roerbak dit circa 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook op middelhoog vuur. Breng op smaak met kokossuiker, nam pla en tamarindepasta. Voeg het sukadevlees toe en laat in ongeveer in 1 uur gaar sudderen.

  3. Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking of in de Multicooker. Schil en was de aardappels, snijd ze in gelijke stukken. Voeg de aardappels toe aan de curry (wanneer het vlees gaar is) en sudder de aardappels in circa 20 minuten gaar. Pel en snijd de ui in grove stukken. Voeg de uien en pinda’s toe aan de curry laat nog 5 minuten sudderen

  4. Serveer de massaman curry met de gekookte jasmijnrijst.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.