Currypasta
Stap 1:
Wel de lombok en rawit-pepers circa 20 minuten in heet water. Giet ze daarna af en verwijder de zaadjes.
Stap 2:
Gebruik de Multicooker of verhit een wok. Doe de kardemom, koriander, komijn en wittepeperkorrels in de Multicooker (of wok) en rooster ze drie minuten. Schil ondertussen de laos en snijd deze in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de sereh, sjalot en knoflook in kleine stukjes. Voeg alle specerijen en de pepers toe aan de Multicooker (of pan). Bak alles 3 minuten op matig vuur. Vijzel de inhoud van de Multicooker (of pan) samen met de garnalenpasta tot een gladde pasta.
Tip van Danny:
Neem goed de tijd om de pasta te vijzelen. Vaak duurt dit wel bijna een uur. Sneller de currypasta maken? Maal de ingredienten fijn in de foodprocessor.
Curry
Stap 1:
Snijd de sukade in blokjes. Verwarm de Multicooker of een grote pan water met de deksel erop. Kook hierin de blokjes sukade met wat zout en een eetlepel suiker voor circa 30 minuten. Giet het vocht daarna af.
Stap 2:
Verhit de wok met kokosolie. Voeg 50 g currypasta, een kaneelstok en het steranijs toe. Roerbak dit circa 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook op middelhoog vuur. Breng op smaak met kokossuiker, nam pla en tamarindepasta. Voeg het sukadevlees toe en laat in ongeveer in 1 uur gaar sudderen.
Stap 3:
Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking of in de Multicooker. Schil en was de aardappels, snijd ze in gelijke stukken. Voeg de aardappels toe aan de curry (wanneer het vlees gaar is) en sudder de aardappels in circa 20 minuten gaar. Pel en snijd de ui in grove stukken. Voeg de uien en pinda’s toe aan de curry laat nog 5 minuten sudderen
Serveer de massamancurry met de gekookte jasmijnrijst.
Meld je aan en praat mee