De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marshmallowspekjes

40 MIN
Marshmallowspekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Marshmallowspekjes
Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit met een klein beetje suiker tot stijve pieken. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC. Schenk de siroop voorzichtig bij het eiwit en blijf kloppen tot het schuim lauwwarm is. Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan tot de gelatine opgelost is. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Bekleed een vakvorm met plasticfolie. Meng de poedersuiker met de maïzena en bestuif de bakvorm ermee.

Schenk de helft van het marshmallowmengsel in de schaal. Meng het bietenpoeder en het bietensap door de andere helft van het marshmallowmengsel tot het egaal roze is. Giet de roze massa over de witte massa. Bestrooi met een beetje van het poedermengsel. Laat de marshmallows op kamertemperatuur circa 12 uur opstijven.

Haal de marshmallow uit de vorm. Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm en nat mes in spekjesvorm. Hussel de spekjes door het poedermengsel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker