Marijn’s loombandtaart

1
Gemiddeld
Marijn’s loombandtaart

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Meng in een andere kom de eieren met de melk, zonnebloemolie en vanille. Roer de mengsels door elkaar tot een glad beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

Ananascrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje ananassap achter en breng de rest met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem los. Giet het achtergehouden scheutje ananassap op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de ananascrème aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Laat de ananascrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en voeg de ananascrème toe en meng goed door. Schep de ananascrème in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit een toef op de cupcakes. Zet in het midden van de botercrème een marshmallow. Zet de cupcakes dakpansgewijs in drie rijen naast elkaar. 

Marsepeinpoppetjes
Voor rode marsepein meng je een klein scheutje bietensap en een beetje bietenpoeder tot een papje. Kneed dit door de marsepein tot de deze egaal van kleur is.

Voor groene marsepein kneed je er een beetje tarwegraspoeder of matchtheepoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.

Voor gele marsepein kneed je er een beetje kurkuma door tot de marsepein egaal van kleur is. 

Voor bruine marsepein kneed je er een beetje cacaopoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.

Rol de marsepein uit tot een dikte van circa 2 millimeter, snijd banen van circa 16 centimeter lang en 1 centimeter hoog. Vorm de marsepeinen banden rondom de marshmallows zodat er een soort loomband ontstaat.

Ingredienten

24
Personen

Cupcakes

  • 280 g bloem
  • 100 g cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 440 g suiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 360 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje

Ananascrème

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml ananassap
  • 80 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 4 el bloem
  • 500 g roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 24 grote witte marshmallows

Marsepeinpoppetjes

  • 200 g marsepein
  • rode bietensap
  • bietenpoeder
  • kurkuma
  • tarwegras of matcha thee
  • cacaopoeder

Extra nodig

  • cupcaketray
  • 24 cupcakevormen
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
1