De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makreel van de barbecue

Wil je een hele makreel op de bbq klaarmaken? Dit recept voor makreel staat binnen een mum van tijd op tafel inclusief zomerse broodsalade. 

25 min voorbereidingstijd
makreel bbq

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Makreel grillen is makkelijk! De makreel bakken we op de huid met een kruidenolie van knoflook en citroen."

Bereidingswijze

BBQ-makreel

  1. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden. 

  2. Pel en hak de knoflook heel fijn. Meng in een ovenschaal de knoflook met de rasp van de citroen en een flinke scheut olijfolie. 

  3. Snijd de makrelen tot op de graat aan beide kanten een aantal keer in. Wentel de makrelen in de ovenschaal door de knoflook-citroenolie. 

  4. Rooster de makrelen in 8-10 minuten gaar op de barbecue. Gebruik hiervoor eventueel een visrooster. 

    Je kunt de makrelen ook garen in de oven, 8–10 minuten op 220 ºC. 

Broodsalade

  1. Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het brood krokant. 

  2. Pluk de sla en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla met de tomaatjes, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

  3. Verdeel de salade en de makreel over borden en schep de croutons over de salade. 

Wat is de kerntemperatuur voor makreel op de BBQ?

De kerntemperatuur van makreel op bbq moet minimaal 55 °C zijn. Dan is de vis nog aan de rauwe kant. Gaar je'm volledig door, is de vis bij 62 °C klaar om van de BBQ te halen.

makreel bbq

Hoe lang moet makreel op de bbq?

Afhankelijk van de grootte van de makreel en hoe gaar je 'm wilt, is de vis meestal in 8 tot 10 minuten klaar op de BBQ. Gebruik eventueel een kernthermometer om zeker te weten dat hij goed gegaard is. De vis is gaar op een kerntemperatuur van 62 °C.

makreel bbq

Hoe maak je makreel klaar?

Makreel is een vette vis en kun je klaarmaken in de oven, op de bbq of bakken in de pan. Een andere optie: makreel op de bbq in aluminiumfolie. Dit houdt de vis sappig en voorkomt dat hij uit elkaar valt.

Cheesecake oven

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker