Verwarm de oven voor op 200 ºC
Makreel in tomatensaus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer.
- Ris en hak de tijm.
- Voeg de tomatenpulp, tijm een beetje zout en versgemalen peper toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde.
- Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken.
- Leg de makreelfilets in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
Bieslookrijst
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan.
- Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep de tomatensaus erover en garneer met de peterselie.
0 reacties