Makreel in tomatensaus en bieslookrijst

4
Makkelijk
Makreel in tomatensaus en bieslookrijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Makreel in tomatensaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer.
  • Ris en hak de tijm.
  • Voeg de tomatenpulp, tijm een beetje zout en versgemalen peper toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde.
  • Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken.
  • Leg de makreelfilets in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.

Bieslookrijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan.
  • Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep de tomatensaus erover en garneer met de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Makreel in tomatensaus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 rijpe tomaten
  • 4 takjes tijm
  • 1 el maïzena
  • 400 g makreelfilets
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Bieslookrijst

  • 300 g witte rijst
  • 1 bosje bieslook
  • 1 el boter

Extra nodig

  • staafmixer
  • ovenschaal
Makreel in tomatensaus en bieslookrijst
Geef je waardering
4