De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makreel in tomatensaus en bieslookrijst

30 min kooktijd
Makreel in tomatensaus en bieslookrijst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Makreel in tomatensaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer.
  • Ris en hak de tijm.
  • Voeg de tomatenpulp, tijm een beetje zout en versgemalen peper toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde.
  • Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken.
  • Leg de makreelfilets in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.

Bieslookrijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan.
  • Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep de tomatensaus erover en garneer met de peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker