Makkelijke mango tarte tatin

5
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Mango tarte tatin
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan. Voeg de boter toe en roer tot een gladde saus. Giet de karamel in de taartpan. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in stukken en verdeel ze over de taartpan. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een plak ter grootte van de taartpan. Drapeer het deeg over de mango en prik gaatjes in het deeg. Vouw het overhangende deeg naar binnen en  druk goed aan. Bak de mango tarte tatin in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Limoen-crème fraîche
Rasp de limoen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de limoenrasp, vanillemerg en de poedersuiker door de crème fraîche. Klop de crème fraîche stijf met een garde.

Serveer de tarte tatin met een quenelle limoen-crème fraîche.

Ingredienten

1
Porties

Mango tarte tatin

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 50 g boter
  • 2 mango's

Limoen-crème fraîche

  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 1 el poedersuiker
  • 120 ml crème fraîche

Extra nodig

  • 1 taartpan
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
5