De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke mango tarte tatin

45 MIN
Makkelijke mango tarte tatin

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mango tarte tatin
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan. Voeg de boter toe en roer tot een gladde saus. Giet de karamel in de taartpan. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in stukken en verdeel ze over de taartpan. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een plak ter grootte van de taartpan. Drapeer het deeg over de mango en prik gaatjes in het deeg. Vouw het overhangende deeg naar binnen en  druk goed aan. Bak de mango tarte tatin in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Limoen-crème fraîche
Rasp de limoen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de limoenrasp, vanillemerg en de poedersuiker door de crème fraîche. Klop de crème fraîche stijf met een garde.

Serveer de tarte tatin met een quenelle limoen-crème fraîche.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker