Wat is er nu lekkerder dan verse loempia's? En al helemaal als je ze grillt op de BBQ. Extra lekker in combinatie met Verstegen satésaus.

Ingredienten

4
Personen

  • 12 loempiavellen
  • 50 g winterpeen
  • 50 g glasnoedels
  • 50 g haricots verts
  • 50 g taugé
  • 4 stengels bosui
  • 15 g verse koriander
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 dl zonnebloemolie of arachide-olie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 el sesamolie
  • Verstegen satésaus (kant-en-klaar)

Extra nodig

  • Waterkoker
  • 2 grote kommen
  • Dunschiller of mandoline
  • BBQ gas / houtskool
  • Garde
  • Wok
  • Vergiet
  • Temperatuurmeter

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1:
Steek de houtskool BBQ of gasbarbecue aan en verwarm voor tot ongeveer 200 - 220°C. Kook water in de waterkoker. Blancheer de haricots verts kort in het gekookte water. Giet de haricots verts na 1 minuut af en spoel dit koud of leg in een kom ijswater. Kook opnieuw water en wel de de helft van de glasnoedels tot beetgaar. Giet de glasnoedels af en spoel ze koud met koud water en laat dit uitlekken in een vergiet.

Stap 2:
Verhit een wok op de bbq met de zonnebloemolie of arachide olie en verwarm dit tot 180°C. Frituur de andere helft van de glasnoedels in het vet (let op dit gaat heel snel) en laat dit boven keukenpapier uitlekken. 

Stap 3:
Schil de winterpeen met een dunschiller. Snijd de wortel en bosui en rode peper in flinterdunne reepjes met een mes, dunschiller of mandoline. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd in flinterdunne reepjes. Doe de wortel, tauge, bosui, peper, haricots verts, de glasnoedels en de koriander in een kom en breng op smaak met peper, zout, sesamolie en knoflookpoeder en meng dit goed door elkaar.

Stap 4:
Leg de loempiavellen één voor één op je werkblad met de punt naar beneden. Leg een goede hand van het groentemengsel iets onder het midden.Vouw de punt naar boven erover heen. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de twee punten aan de zijkanten naar binnen.Bestrijk het overgebleven puntje met wat water en rol de loempia verder zo strak mogelijk op. Herhaal dit bij de overige loempia's. 

Stap 5:
Grill de loempia’s vervolgens op de BBQ aan alle kanten tot er een mooie grillstreep op loempia’s zit en serveer de loempia’s met de Verstegen satésaus, gefrituurde glasnoedels en eventueel wat cassavechips.

Geef je waardering

11
loempia