Linzensoep

118
Gemiddeld
Linzensoep

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Week de linzen circa 4 uur in ruim water. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Giet de geweekte linzen af en voeg ze toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Voeg de kaneel en kardemom toe en bak alles kort aan. Snijd een plak van de citroen en snijd de rest in parten. Voeg het plakje citroen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat circa 45 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 ºC en snijd van het brood croutons en leg ze op een bakplaat. Besprenkel het brood met olijfolie, bestrooi met een mespuntje zout en bak de croutons in de oven. Hak de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met croutons, partjes citroen en peterselie.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Linzensoep

  • 250 g groene linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 citroen
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 Turks brood
  • zout
  • peterselie
Linzensoep
Geef je waardering
118