Limoenrisotto met knoflookgamba's

29
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd

Gamba’s
Pel de gamba’s en verwijder de darmkanalen. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de olijfolie, paprikapoeder, een beetje peper en de gamba’s en marineer ze circa 2 uur.

Risotto
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn en voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Voeg een derde van de kippenbouillon toe. Breng de rijst op laag vuur aan de kook en wacht tot rijst droog begint te koken. Voeg het tweede deel toe en herhaal dit proces tot de bouillon op is. Blijf geregeld roeren om de rijst niet aan te laten bakken. Dit duurt circa 20 minuten. Rasp twee limoenen en pers één limoen uit. Roer de rasp en limoensap door de risotto. Roer op het einde de boter en Parmezaanse kaas erdoor.

Groente
Maak de peulen en sugarsnaps schoon. Blancheer de groente circa 2 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Stoof ze vervolgens circa 3 minuten in boter en bouillon. Breng op smaak met peper.

Bak de gamba’s op hoog vuur circa 3 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn.

Serveren
Schep de limoenrisotto in een steker op een voorverwarmd bord. Leg de groente en de gamba’s naast de risotto. Serveer de Parmezaanse kaas bovenop de risotto.

Ingredienten

4
Personen

Gamba's

  • 16 gamba's
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Risotto

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 limoenen
  • 150 g Parmezaanse kaas

Groente

  • 200 g peulen
  • 200 g sugarsnaps
  • 50 g boter
  • 50 ml kippenbouillon
  • olijfolie

Extra nodig

  • fijne rasp
Geef je waardering
29