De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lemper ajam

Deze Indonesische lemper met kip maak je gewoon thuis met het recept van Eveline.

70 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Lemper Ajam

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Lemper ajam is een Indonesische (en Molukse!) snack gemaakt van kleefrijst gevuld met een heerlijke kruidige vulling van kip. Enorm populair bij de toko maar hartstikke leuk om eens zelf te maken. Ik deel mijn recept."

Bereidingswijze

Lemper

  1. Kook de kippenbouten in 40 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen. Pluk daarna de kip van het bot en doe het in een kom.  

  2. Kook de kleefrijst volgens de instructies op de verpakking gaar.

  3. Pel de ui en snijd in grove stukken. Schil de laos en snijd in plakjes. Verwijder  de harde uiteindes van de citroengras en hak de rest in grove stukken. Pel de knoflook.

  4. Maal de ui, laos, citroengras, knoflook, kurkuma en kippenbouillonpoeder in een hakmolentje fijn tot een boemboe. 

  5. Verhit de olie in een pan en bak de boemboe met de salambladeren en limoenbladeren 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe aan de geplukte kip en laat afkoelen.

  6. Breng 200 ml water in een pan aan de kook. Voeg hier de santen aan toe en laat dit al roerende smelten. Kneus vervolgens de pandanbladeren en voeg ze toe. Laat het 1 minuut meekoken.  

  7. Verwijder de bladeren en voeg het water met santen toe aan de kleefrijst. Schep goed om. Verdeel de rijst over een schaal en laat het afkoelen.

  8. Leg een velletje vershoudfolie op een bamboematje en verdeel een handje rijst erover. Schep de kip in het midden in de lengte op de rijst en rol met behulp van de folie en het matje op. Herhaal tot de rijst en kip op is.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat zit er in een lemper?

Lemper is een snack van kleefrijst, die meestal gevuld is met kip (ayam). Maar er zijn ook variatis met rundvlees, garnalen, tempeh of zelfs zoete vullingen te vinden. 

Eveline's Asian Favourites: Lemper Ajam

Kan lemper in de airfryer?

Na het rollen van van de lemper kun je 'm direct eten. Je hebt dus geen airfryer, bamboestomer of oven nodig. 

lemper maken

Eet je lemper warm of koud?

Lemper wordt meestal op kamertemperatuur gegeten, maar je kunt 'm ook lauwwarm serveren. Koud blijft de smaak goed, maar de structuur is dan wat steviger. Je kunt de lemper ook even opwarmen in de magenetron of in een stoommandje. 

lemper

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.