De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

lemper ajam

Deze Indonesische snack maak je gewoon thuis met het recept van Eveline.

70 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: Lemper Ajam

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Lemper ajam is een Indonesische snack gemaakt van kleefrijst gevuld met een heerlijke kruidige vulling van kip. Enorm populair bij de toko maar hartstikke leuk om eens zelf te maken. Ik deel mijn recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Kook de kippenbouten in 40 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen. Pluk daarna de kip van het bot en doe het in een kom.  

 2. Kook de kleefrijst volgens de instructies op de verpakking gaar.

 3. Pel de ui en snijd in grove stukken. Schil de laos en snijd in plakjes. Verwijder  de harde uiteindes van de citroengras en hak de rest in grove stukken. Pel de knoflook.

 4. Maal de ui, laos, citroengras, knoflook, kurkuma en kippenbouillonpoeder in een hakmolentje fijn tot een boemboe. 

 5. Verhit de olie in een pan en bak de boemboe met de salambladeren en limoenbladeren 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe aan de geplukte kip en laat afkoelen.

 6. Breng 200 ml water in een pan aan de kook. Voeg hier de santen aan toe en laat dit al roerende smelten. Kneus vervolgens de pandanbladeren en voeg ze toe. Laat het 1 minuut meekoken.  

 7. Verwijder de bladeren en voeg het water met santen toe aan de kleefrijst. Schep goed om. Verdeel de rijst over een schaal en laat het afkoelen.

   

 8. Leg een velletje vershoudfolie op een bamboematje en verdeel een handje rijst erover. Schep de kip in het midden in de lengte op de rijst en rol met behulp van de folie en het matje op. Herhaal tot de rijst en kip op is.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker