Cheesecake
Verwarm een oven voor op 175°C. Draai de volkoren-biscuits tot een fijn poeder en meng dit met het amandelpoeder. Smelt ondertussen de boter en meng dit met het poeder. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het kruimmengsel op de bodem en tegen de zijkant. Zet in de koelkast om hard te laten worden.
Roer nu de roomkaas glad met de zure room en de slagroom. Voeg daarna langzaam de overige ingrediënten toe. Giet het cheesecake-mengsel op de reeds afgekoelde bodem. Plaats nu de cheesecake in de oven en gaar in circa 55 minuten.
Meringue
Klop het eiwit met de suiker luchtig en stijf.
Frambozensaus
Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit de citroen. Laat kort doorkoken tot de frambozen een beetje kapot gekookt zijn.
Serveren
Snij de afgekoelde cheesecake in punten en plaats deze op een gebaksbordje. Besprenkel de cheesecake met de frambozensaus en schep daar bovenop een toef meringue. Brand de meringue af met een gasbrander tot goudbruin.
0 reacties