De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lemon cheesecake

Heerlijke frisse lemon cheesecake, de perfecte taart om elk feestje mee te vieren!

Lemon cheesecake

Een recept van

Bereidingswijze

Cheesecake

Verwarm een oven voor op 175°C. Draai de volkoren-biscuits tot een fijn poeder en meng dit met het amandelpoeder. Smelt ondertussen de boter en meng dit met het poeder. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het kruimmengsel op de bodem en tegen de zijkant. Zet in de koelkast om hard te laten worden.

Roer nu de roomkaas glad met de zure room en de slagroom. Voeg daarna langzaam de overige ingrediënten toe. Giet het cheesecake-mengsel op de reeds afgekoelde bodem. Plaats nu de cheesecake in de oven en gaar in circa 55 minuten.

Meringue

Klop het eiwit met de suiker luchtig en stijf.

Frambozensaus

Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit de citroen. Laat kort doorkoken tot de frambozen een beetje kapot gekookt zijn.

Serveren

Snij de afgekoelde cheesecake in punten en plaats deze op een gebaksbordje. Besprenkel de cheesecake met de frambozensaus en schep daar bovenop een toef meringue. Brand de meringue af met een gasbrander tot goudbruin.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker