De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lasagne met balkan-touch

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in hele dunne halve ringetjes. Pel en snijd de uien in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren en hele grote exemplaren in achten. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika’s en champignons circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, peper en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten al roerend mee en schenk de bouillon erbij. Kook de saus circa 15 minuten op middelhoog vuur tot de helft van de bouillon ingekookt is. Verhit intussen een scheut olie in een koekenpan en rul het gehakt al roerend op hoog vuur. Roer het gehakt met de doperwten door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

40 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Lasagne met Balkan-touch

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Paprikasaus

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in hele dunne halve ringetjes. Pel en snijd de uien in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren en hele grote exemplaren in achten. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika’s en champignons circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, peper en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten al roerend mee en schenk de bouillon erbij. Kook de saus circa 15 minuten op middelhoog vuur tot de helft van de bouillon ingekookt is. Verhit intussen een scheut olie in een koekenpan en rul het gehakt al roerend op hoog vuur. Roer het gehakt met de doperwten door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kwarksaus

Verbrokkel de feta in de kwark en breng op smaak met versgemalen peper.

Lasagne

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel een lepel paprikasaus over een ovenschaal en leg er een laagje lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de vellen elkaar niet overlappen want dan duurt het langer voor ze gaar zijn. Herhaal dit tot de paprikasaus en de lasagnevellen op zijn maar eindig met lasagnevellen. Schenk de kwarksaus erover en rasp de kaas erover. Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven tot de lasagnevellen gaar zijn en de bovenkant goudbruin gekleurd is.

Aan tafel

Zet de Lasagne met Balkan-touch op een onderzetter op tafel en schep de lasagne op borden.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker