De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsrack met linzen, honing-tijmsaus en kaaskletskoppen

55 min kooktijd
Lamsrack met linzen, honing-tijmsaus en kaaskletskoppen

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lamsracks
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en pers de knoflook uit. Marineer de lamsracks met de helft van de knoflook en takjes tijm. Verhit olie en een klontje boter in een pan en braad de lamsracks om en om goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Gaar de lamsracks in de oven in circa 15 minuten rosé en laat het vlees circa 10 minuten rusten.

Honing-tijmsaus
Breng de kalfsfond, wijn, honing en een takje tijm aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Roer de maïzena aan met water en roer door de saus. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken.

Kaaskletskoppen
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes kaas en bak ze in de oven in circa 10 minuten krokant.

Linzen
Pel en snipper de ui. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui en de resterende knoflook. Voeg de linzen toe en roer goed door. Blus af met de bouillon en gaar op laag vuur circa 20 minuten.

Spitskool
Halveer de spitskool en verwijder de kern. Snijd de spitskool in repen. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en bak de kool circa 6 minuten. Breng op smaak met zout, peper en dragon.

Snijd de lamsracks in koteletten. Schep de linzen en de kool in een steker op borden. Verwijder de steker en leg de koteletten tegen het torentje aan. Lepel de saus erover en garneer met de kaaskletskoppen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker