Lamsrack met linzen, honing-tijmsaus en kaaskletskoppen

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Lamsracks
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en pers de knoflook uit. Marineer de lamsracks met de helft van de knoflook en takjes tijm. Verhit olie en een klontje boter in een pan en braad de lamsracks om en om goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Gaar de lamsracks in de oven in circa 15 minuten rosé en laat het vlees circa 10 minuten rusten.

Honing-tijmsaus
Breng de kalfsfond, wijn, honing en een takje tijm aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Roer de maïzena aan met water en roer door de saus. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken.

Kaaskletskoppen
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes kaas en bak ze in de oven in circa 10 minuten krokant.

Linzen
Pel en snipper de ui. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui en de resterende knoflook. Voeg de linzen toe en roer goed door. Blus af met de bouillon en gaar op laag vuur circa 20 minuten.

Spitskool
Halveer de spitskool en verwijder de kern. Snijd de spitskool in repen. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en bak de kool circa 6 minuten. Breng op smaak met zout, peper en dragon.

Snijd de lamsracks in koteletten. Schep de linzen en de kool in een steker op borden. Verwijder de steker en leg de koteletten tegen het torentje aan. Lepel de saus erover en garneer met de kaaskletskoppen.

Ingredienten

4
Personen

Lamsrack met linzen, honing-tijmsaus en kaaskletskoppen

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 lamsrack
  • 1 bosje tijm
  • olijfolie
  • 2 el boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml kalfsfond
  • 100 ml rode wijn
  • 4 el honing
  • 1 el maïzena
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 500 g linzen
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 spitskool
  • 0.5 bosje dragon
Geef je waardering
15