Lamshaasjes met kruidige chocoladesaus

7
Makkelijk
Lamshaasjes met kruidige chocoladesaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Laat de lamshaasjes 20 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.

Pel de ui en de knoflook. Pureer de pinda’s, sesamzaadjes, specerijen, banaan, knoflook en ui met een staafmixer tot een gladde pasta. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak de pasta circa 3 minuten en blus af met de bouillon. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Pers de sinaasappel en voeg het sap toe. Breek de chocolade in stukken, voeg toe en roer de saus glad. Zet het vuur laag en laat circa 10 minuten pruttelen tot de saus mooi dik is. Zeef de saus.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bestrooi de lamshaasjes met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de lamshaasjes in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en voeg de roomboter toe. Zet het vuur uit en laat de lamshaasjes circa 1 minuut nagaren. Laat de lamshaasjes rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

Serveren

Trancheer de lamshaasjes en verdeel over borden. Schep de saus rijkelijk over de lamshaasjes.

Serveer met appel-perencompote en gebakken krieltjes.

Ingredienten

4
Personen

Lamshaasjes met kruidige chocoladesaus

  • 500 g lamshaasjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g pinda's
  • 30 g sesamzaadjes
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl pimentbespoeder (all spice)
  • 0.5 tl zwarte gemalen peper
  • 1 rijpe banaan
  • 1 sinaasappel
  • 300 ml kippenbouillon
  • 140 g pure chocolade, 70%
  • zonnebloemolie
  • 0.5 el roomboter

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • aluminiumfolie
  • rasp
Lamshaasjes met kruidige chocoladesaus
Geef je waardering
7