De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lamsbout gemarineerd met koffie

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lamsbout gemarineerd met koffie

Bereidingswijze

Marineren lamsbout
Vijzel voor de rub de koffiebonen fijn. Voeg de rietsuiker, oregano en paprikapoeder toe en vijzel fijn. Wrijf het lam in met de rub. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de olijfolie en knoflook toe aan het lam, meng goed door en marineer circa 20 minuten.

Pompoen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en halveer de flespompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes van circa vier bij vier centimeter. Meng de pompoen in een ovenschaal met de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de ongepelde teentjes knoflook toe. Rooster de pompoen in circa 30 minuten goudbruin in de oven. Knijp vervolgens de gepofte knoflook uit over de pompoen.

Lamsbout
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan en bak het lam in circa 2 minuten om en om bruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg het vlees op een bakplaat en gaar circa 10 minuten in de oven (dit kan bij de pompoen).

Spitskool
Pel de snipper de sjalotten. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de nerf en snijd de kool in dunne reepjes van circa 1 centimeter. Verhit de boter in een brede pan en fruit hierin de sjalotten circa 3 minuten. Voeg de spitskool toe en laat circa 8 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Breng de spitskool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Sinaasappel
Snijd de partjes uit de sinaasappel.

Serveren
Trancheer het lamvlees. Schep de pompoen en spitskool op borden. Verdeel het vlees en de sinaasappelpartjes erover.

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat? Smaak, een mooie opmaak op het bord, een gezellig gedekte tafel, gezonde ingrediënten… En wat denk je van de mensen die ervoor gezorgd hebben dat al dat lekkers en moois bij jou terecht komt?

In het programma Fairplate komen al deze aspecten van het koken aan bod. Chef Andy McDonald laat je zien hoe je thuis een heerlijk en eerlijk gerecht kunt maken. Of het nu gaat om ingrediënten uit Azië of Zuid-Amerika, om chocolade, koffie of quinoa: wanneer het eerlijk is, smaakt het extra lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.