Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de
bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij
beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk
het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast.
Frangipane
Maal voor de frangipane het amandelschaafsel zeer fijn met de suiker. Roer de
zachte boter erdoor en voeg het ei toe. Meng alles goed door.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartpan in en leg een cirkel bakpapier op de bodem. Rol het deeg uit en bekleed de taartpan ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten, verwijder het bakpapier en blindbakbonen. Verdeel de frangipane over de bodem en bak nog 20 minuten. Laat de bodem afkoelen.
Kwarkvulling
Week
de gelatine in ruim koud water. Rasp de schil van de citroen. Meng de kwark met
citroenrasp en de poedersuiker. Los de gelatine op in wat aanhangend water en
meng door de kwark. Schenk de kwark over de afgekoelde bodem. Laat de bodem in
de vriezer opstijven tot het fruit gesneden is.
Topping
Schil
de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit weg. Snijd het vruchtvlees in
plakjes. Schil de kiwi’s en snijd de kiwi’s in plakjes. Verwijder de kroontjes
van de aardbeien. Halveer de aardbeien.
Leg de aardbeien rondom aan de buitenkant op de taart. Leg dan dakpansgewijs een cirkel mango en een cirkel kiwi op de taart. Bedek met midden van de taart met de blauwe bessen en frambozen. Garneer met een takje munt.
0 reacties