Charmilla
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, ketoembar, paprikapoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 4 minuten op laag vuur.
Voeg de koriander en tomatenblokjes toe en laat circa 8 minuten op laag vuur pruttelen.
Krokante sardientjes
Maak de sardientjes schoon. Hak de koriander fijn.
Meng in een kom de sardientjes met de koriander, ui , knoflook, ras el hanout , paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Laat circa 10 minuten marineren.
Besmeer de helft van de filets met marinade en leg er een niet besmeerde filet op. Druk ze voorzichtig aan.
Meng de bloem met de griesmeel. Wentel de sardines door het bloem-griesmeelmengsel.
Verhit een laagje van circa 3 centimeter olie in een pan en frituur de sardientjes in circa 3 minuten goudbruin.
Laat de sardientjes uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Vul een blaadje little gemsla met de charmilla. Snijd de citroen in partjes en serveer, samen met een slabakje charmilla, bij de sardientjes.
0 reacties