De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante groenterolletjes met rode ui-ponzusalsa

30 MIN
Krokante groenterolletjes met rode ui-ponzusalsa

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Ponzu
Pers de limoen uit. Breng de sojasaus met de wijnazijn met het limoensap aan de kook. Voeg de dashi toe en laat de ponzu afkoelen.

Rode-uisalsa
Pel en snipper de uien ragfijn. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de ui en de tomaat met de ponzu. Rasp en pers de sinaasappel boven de salsa. Voeg de chilisaus toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Krokante wraps
Verhit frituurolie tot 180 ºC. Meng het water met de bloem tot een papje. Snijd de komkommer en courgette in gelijke repen ter grootte van een lang frietje. Schil de bospeentjes en halveer in de lengte. Snijd circa 2 centimeter van de onderkanten van de asperges. Doop de groente stuk voor stuk door het beslag en rol ze per stuk in de kadaif. Bak de groente in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Serveer
Snijd de rolletjes voor het serveren doormidden en serveer met de rode ui ponzu salsa.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker