De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante ananastaart met chocolade

Deze heerlijke krokante ananastaart met melkchocolademousse zal zeker in de smaak vallen!

50 min kooktijd
Krokante ananastaart met chocolade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ananas in blokjes. Hak de chocolade. Smelt de boter. Meng het volkorenmeel met de bruine suiker, bakpoeder en het zout. Klop de eieren los en meng met de melk en de boter. Meng het eiermengsel met een garde door de droge ingrediënten. Meng daarna de ananas en de chocolade erdoor. Vet de springvorm in en schenk het beslag erin. Bak de bodem in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Melkchocolademousse
Week de gelatine in koud water. Klop de room tot yoghurtdikte. Smelt de chocolade au bain-marie. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pan. Spatel een derde van de room door de chocolade en voeg de gelatine toe. Meng goed door en spatel de rest van de room erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.

Krokante topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Bestrijk de filodeegvellen ermee en bestrooi met de kokosrasp. Vouw de filovellen in elkaar in de grootte van de cake. Bak het filodeeg in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Spuit de melk chocolademousse op de bodem en dek af met de krokante topping. Bestuif voor serveren met cacaopoeder en poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker