Eveline laat je zien hoe je in slechts 20 minuten een boterzachte en sappige kreeft op tafel zet. 

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 4 cm gember
  • 2 stuks bosui
  • 2 kreeften
  • 1 aardappelzetmeel
  • 125 g noodles
  • 8 korrels Szechuan-peper
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • zonnebloemolie
  • koriander

Extra nodig

  • keukenmixer

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Verwijder de schil van de gember en snijd in grove stukken. Snijd de bosui in drie stukken. Doe in de keukenmixer met een flinke scheut (zonnebloem)olie erbij en pureer tot een pasta.

Stap 2:
Halveer de kreeft, verwijder de navel. Smeer de kreeft in met aardappelzetmeel. Verhit olie in een diepe koekenpan. Leg de kreeft met de open zijde in de pan en bak voor circa 2 minuten. Voeg vervolgens het water toe aan de pan. Stoom voor 2 minuten met de deksel op de pan.

Stap 3:
Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 4:
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de Szechuan-pepers totdat de geur goed vrij komt. Voeg vervolgens de gember-bosui-pasta, sojasaus, kippenbouillonpoeder en een scheut water toe. Doe er als laatste de teriyakisaus erbij en zet het vuur uit.

Stap 5:
Serveer de gebakken kreeft met de noodles en de saus en garneer met de koriander.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Kreeft met gember-pepersaus
Kreeft met gember-pepersaus 2