Komkommersoep

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij fijn en bewaar het bovenste deel van de stengel ervan. Halveer en pers de citroen en sinaasappel. Pureer de komkommer met de paprika, bleekselderij, knoflook, citroensap, sinaasappelsap en het merendeel van de yoghurt in de blender. Breng op smaak met het zout en een beetje versgemalen peper. Snijd de bieslook fijn. Gebruik de resterende yoghurt en de blaadjes van de bleekselderijstengels als garnering. Bestrooi met de bieslook.

Ingredienten

4
Personen

Komkommersoep

  • 0.5 komkommer
  • 0.5 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml yoghurt
  • grof zeezout
  • 3 stengels bieslook

Extra nodig

  • blender
Geef je waardering
6