De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

komkommersoep

15 MIN
Komkommersoep

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij fijn en bewaar het bovenste deel van de stengel ervan. Halveer en pers de citroen en sinaasappel. Pureer de komkommer met de paprika, bleekselderij, knoflook, citroensap, sinaasappelsap en het merendeel van de yoghurt in de blender. Breng op smaak met het zout en een beetje versgemalen peper. Snijd de bieslook fijn. Gebruik de resterende yoghurt en de blaadjes van de bleekselderijstengels als garnering. Bestrooi met de bieslook.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker