De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke bolus

Dit zoete gesuikerde broodje uit Zeeland is bij velen een favoriet. Durf jij het aan om ze zelf te maken?

90 min voorbereidingstijd
KLASSIEKE BOLUS

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit zoete broodje met kaneelsuiker uit Zeeland is bij velen een favoriet. Deze moet je gewoon eens zelf hebben gemaakt!

Bereidingswijze

Brooddeeg
1) Verwarm de volle melk tot lauwwarm. Giet in een kom bij de suiker en het gist en roer even door.

2) Doe de bloem en het zout in de mengkom van de keukenmachine. Giet het melkmengsel hierbij en mix even kort door. Voeg daarna de eieren en de zachte boter. toe. Mix ongeveer 5 minuten goed door elkaar. Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand nog 5 minuten door.

Suikerlaag 
1) Verdeel het deeg in bolletjes, elk van ongeveer 65 gram. Laat 5 minuten rusten op een met bakpapier beklede bakplaat.

2) Meng de basterdsuiker met de citroenrasp en de kaneel. Bestrooi een schoon werkblad met dit suikermengsel.

3) Rol elk bolletje deeg door het suikermengsel en rol uit tot lange strengen, iets langer dan een lineaal. Zorg dat het deeg aan alle kanten heel goed bedekt is met de kaneelsuiker.

Afwerken
1) Nu is het tijd om er bolussen van te vormen! Op YouTube vind je hier handige video’s voor. Je begint met de streng een beetje op te rollen en vervolgens de rest eromheen te draaien, tot een bolusvorm. Oefening baart kunst!

2) Leg de gedraaide bolussen op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat deze ongeveer 1 uur rijzen op een warmere plek in huis, onder een schone en licht vochtige theedoek.

3) Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 250 °C.

4) Bak de bolussen vervolgens in ongeveer 8 minuten af op 250 °C.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker