Kisir
-
Breng 350 ml water aan de kook. Doe de bulgur in een ruime kom. Schenk hier het kokende water op. Roer goed door. Dek de schaal daarna af met een theedoek of een passende deksel. Zet de kom aan de kant, zodat de bulgur en garen. Dit duurt circa 20 minuten.
-
Pel en snipper de uien. Fruit de uien in een eetlepel olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de salca toe en bak dit kort mee.
-
Als de bulgur gaar is, voeg de gefruite uien en salca toe. Meng dit goed door en voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe.
-
Snijd de bos lenteui in fijne ringen. Snijd de Turkse peterselie en -munt fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de bosui, Turkse peterselie en -munt en tomaten door de bulgur. Voeg scheut voor scheut de olijfolie toe aan de bulgur (250 ml). Roer goed door na iedere scheut. Voeg de komijnpoeder en het sap van een halve citroen toe. Maak verder op smaak met isot, zout en peper.
Garnering
-
Halveer de mini-komkommers over de lengte en hol de mini-komkommers uit. Snijd de granaatappel doormidden en tik de pitten eruit. Serveer de salade op bladeren romainesla en uitgeholde halve komkommers en besprenkel de salade rijkelijk met granaatappelsiroop en strooi er wat granaatappelpitten overheen.
0 reacties