Kippendijen alla pizzaiola

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij en kook tot de helft in.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten tot een saus.
  • Pluk de oregano en basilicum en voeg toe aan de saus.

Kippendijen alla pizzaiola

  • Bestrooi de kippendijen met zout en versgemalen peper.
  • Wentel de kippendijen door de bloem.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen om en om in circa 4 minuten goudbruin.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Schep een derde van de tomatensaus in de ovenschaal, leg de kippendijen erop en leg op iedere kippendij een plak mozzarella.
  • Bak de kippendijen in de oven in circa 20 minuten gaar.

Krieltjes

  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de krieltjes af en stoom ze droog.

Haricots verts

  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar.
  • Giet de haricots verts af.

Serveer de kippendijen met de saus, krieltjes en de haricots verts.

Ingredienten

4
Personen

Kippendijen alla pizzaiola

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 ml witte wijn
  • 800 g gepelde tomaten
  • 0.5 bosje oregano
  • 0.5 bosje basilicum
  • 4 kippendijen
  • 50 g bloem
  • 1 bol mozzarella
  • 500 g krieltjes in de schil
  • 150 g haricots verts
Geef je waardering
16