Tomatensaus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.
- Schenk de witte wijn erbij en kook tot de helft in.
- Voeg de gepelde tomaten toe en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten tot een saus.
- Pluk de oregano en basilicum en voeg toe aan de saus.
Kippendijen alla pizzaiola
- Bestrooi de kippendijen met zout en versgemalen peper.
- Wentel de kippendijen door de bloem.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen om en om in circa 4 minuten goudbruin.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Schep een derde van de tomatensaus in de ovenschaal, leg de kippendijen erop en leg op iedere kippendij een plak mozzarella.
- Bak de kippendijen in de oven in circa 20 minuten gaar.
Krieltjes
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.
- Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
Haricots verts
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar.
- Giet de haricots verts af.
Serveer de kippendijen met de saus, krieltjes en de haricots verts.
2 reacties