Kip-yakitori met Aziatische salade

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
2 uur totale tijd

Kip-yakitori

Verwarm een oven voor op 200°C. Rooster hierin het kipkarkas donkerbruin in circa 20 minuten. Doe de kipkarkas een ruime pan, samen met de mirin, sojasaus en witte wijn. Snij ondertussen de bosui fijn en doe in de pan erbij. Pel de knoflook en snij deze in plakjes, schil de gember en snij ook deze fijn. Voeg de knoflook en de gember toe aan de kipkarkas. Zet het vuur nu zachtjes aan en breng de inhoud aan de kook. Kook nu het mengsel tot deze tot de helft is ingekookt. Giet nu de saus op een zeef en haal zo alle grove stukken eruit. Snij nu van de kippendijen grove stukken van ongeveer 2 centimeter. Laat de stukken kippendij nu voor een uur in de saus marineren. Rijg vervolgens de stukken aan houten stokjes en bak deze gaar in een voorverwarmde pan.

Aziatische salade

Meng alle slasoorten door elkaar, eventueel met een kleine verandering van verhouding. Maak nu de slasoorten aan met de sesamdressing.

Sesamdressing 

Verwarm een koekenpan. Toast hierin het witte en zwarte sesamzaad. Meng ondertussen alle andere ingrediënten met elkaar. Voeg nu het getoaste sesamzaad toe en meng goed.

Serveren 

Verwarm de yakitori-sticks in een voorverwarmde oven van 180°C. Presenteer in een ruim bord een flink hoop van de Aziatische salade en leg daarnaast twee sticks. Bestrooi de salade en de yakitori-sticks nog met wat extra fijne saladeblaadjes en het sesamzaad.

Ingredienten

4
Personen

Kip-yakitori

  • 2 kippendijen
  • 1 kipkarkas
  • 500 ml mirin
  • 400 ml sojasaus
  • 300 ml witte wijn
  • 1 bosui
  • 5 teentjes knoflook
  • 50 g gember

Aziatische salade

  • 100 g mizuna
  • 200 g veldsla
  • 1 bakje ghoa cress
  • 1 bakje shiso purple
  • 1 bakje rock shives

Sesamdressing

  • 1 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el citroensap
  • 3 el sesammayonaise
  • 10 g wit sesamzaad
  • 10 g zwart sesamzaad
Geef je waardering
3