Kip tikka masala

2
Makkelijk

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Kip marineren
Snijd de kippendijen in stukjes. Meng een eetlepel arachideolie met de masala en verhit circa 1 minuut. Pel en hak de helft van de knoflook. Schil en rasp de gember. Pluk en hak de koriander. Meng knoflook, kummel, gember en de helft van de koriander met de masala olie. Meng de olie met de yoghurt en leg hier de kip in. Laat de kip een nacht in de koelkast marineren.

Tikka masala
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de kip uit de marinade en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in circa 15 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Verwarm een koekenpan en rooster het amandelschaafsel circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de rest van de knoflook. Vijzel de kardemom.

Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook met de kardemompeulen. Voeg de tomatenpuree, gesneden tomaten en room toe. Breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat circa 5 minuten langzaam koken. Pluk en hak de rest van de koriander en serveer samen met de geroosterde amandelen bij de kip.

Gemberworteltjes
Schil en snijd de wortels in blokjes en blancheer de wortel circa 4 minuten in ruim water. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat uitlekken en uitdampen. Verhit olie in een pan en bak de wortel circa 3 minuten op zacht vuur. Voeg de gembersiroop toe en laat nog 1 minuut meebakken.

Serveer de worteltjes bij de kip met gekookte rijst.

Ingredienten

4
Personen

Tikka masala

  • 4 kippendijen zonder bot
  • arachideolie
  • 2 el masala
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 el kummel
  • 0.5 bos koriander
  • 100 ml yoghurt
  • 50 g amandelschaafsel
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 el kardemompeulen
  • 1 el boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml room

Gemberwortels

  • 1 el boter
  • 2 wortels
  • 50 ml gembersiroop

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
2