- Verwarm de oven op 225°C.
- Neem de muffin bakvorm en giet 1 tl neutrale olie in elke cup. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven voor circa 10 minuten.
- Voor de yorkshire pudding: Klop de eieren samen met de bloem, melk en een snuf zout en peper tot een glad beslag. Giet het beslag in een maatbeker.
- Haal de voorverwarmde muffin bakvorm uit de oven en giet voorzichtig het beslag tot de rand van elke cup. Wees voorzichtig dat je geen beslag op de randen druppelt.
- Zet de muffin bakvorm weer terug in de oven en bak de de yorkshire pudding circa 15 minuten, of totdat ze mooi zijn gerezen en goudbruin zijn.
- Leg de kipfilet op een snijplank met een vel bakpapier erop. Gebruik een zware pan en sla de kipfilet plat tot een gelijkmatige dikte.
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper en wentel om en om in de bloem. 2 Doe 3 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur, doe de kipfilet erbij en bak circa 3 minuten per kant, of tot mooi goudbruin. Pers de sap van een halve citroen boven de pan.
- Verwijder de kip uit de pan en zet apart. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de gele schil van de citroen in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Doe de overige 1 el olijfolie in de pan gevolgd door de knoflook, kappertjes, peterselie, citroenzest en witte wijn. Wacht circa 1 minuut totdat de wijn iets is ingekookt, doe dan de crème fraîche erbij en breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Snijd de kip in plakken en doe de saus erover. Garneer met peterselie, een schijfje citroen en een snuf peper. Serveer samen met de yorkshire pudding.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties