De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met olijven en ingelegde citroen

50 min kooktijd
Kip met olijven en ingelegde citroen

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien, knoflook en kip tot deze lichtgekleurd is. Pluk en hak de helft van de peterselie en koriander. Voeg, zodra de kip lichtgekleurd is, de gemberpoeder, saffraan en de helft van de gehakte kruiden toe aan de pan en bak dit circa 3 minuten mee. Schenk water bij de kip totdat deze net niet onder staat. Kook de kip met de deksel op de pan in circa 30 gaar.

Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Verhit een klein scheutje olie in de pan en bak de amandelen in circa 2 minuten goudbruin.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de kip in met een beetje warme olie. Laat de kip circa 8 minuten garen in de oven. Kook de saus tot de helft in op laag vuur. Snijd de schil van de ingelegde citroen zo dun mogelijk af en snijd in reepjes. Pluk en hak de resterende peterselie en koriander. Voeg de kruiden met de gemarineerde olijven, gesneden citroenschil en gekookte eieren toe aan de saus en warm nog kort door.

Serveren
Leg de kip in het midden van een mooie schaal, schenk de saus over de kip en bestrooi met de geroosterde amandelen.

TIP: serveer de kip eventueel met groente.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker