Kip Loempia’s met komkommer sesam salade

2
Makkelijk
Kip Loempia’s met komkommer sesam salade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Breng een pan met water aan de kook.

Gerookte kiploempia’s

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de kip in dunne repen.
  • Spoel de taugé af en maak de taugé droog.
  • Vul een kom met heet water.
  • Dompel een vel rijstpapier voorzichtig onder water zodat het vel buigzaam en glazig wordt.
  • Leg het vel rijstpapier op een snijplank en leg aan de onderkant van het rijstpapier een reepje rode en gele paprika, kip en taugé.
  • Rol het geheel op en vouw de uiteindes naar binnen.
  • Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de loempia’s met een dun laagje kokosolie.
  • Bak de loempia’s circa 7 minuten in de oven, draai ze om en bak ze nog circa 7 minuten tot ze om en om krokant zijn.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en gebruik als garnering.

Broccoli

  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar in de pan met water.
  • Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
  • Meng de helft van de sesamzaadjes met de broccoli, houd de andere helft apart voor de komkommersalade.

Komkommersalade

  • Rasp de komkommer in slierten.
  • Hak de dille fijn (houd een beetje apart voor de dipsaus).
  • Meng de dille, komkommer, sesamzaad, sap van de resterende citroen en sesamolie in een kom en breng op smaak met zout en peper

Dipsaus

  • Meng de kwark, honing, sojasaus en de resterende dille met elkaar. Breng op smaak met peper.

Ingredienten

4
Personen

kiploempia’s met komkommer-sesamsalade

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 gerookte kipfilet
  • 200 g taugé
  • 16 vellen rijstpapier
  • 2 el olijfolie
  • 2 stronken broccoli
  • 6 el sesamzaad
  • 2 komkommers
  • 1 bosje dille
  • 2 el sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • citroen

Dipsaus

  • 125 g griekse kwark 0% vet
  • 1 el honing
  • 2 el soja saus
  • versgemalen peper
Kip Loempia’s met komkommer sesam salade
Geef je waardering
2