Pastadeeg
Meng het gist samen met het water en laat 10 minuten rustig staan tot het bruist. Voeg aan het water met gist, de bloem, olijfolie en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed zeker 10 minuten goed door en zet het dan, afgedekt met een vochtige doek, 45 minuten tot een uur op kamertemperatuur weg.
Saus
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in de pan en smoor de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gepelde tomaten toe. Hak de verse oregano en voeg toe aan de pan. Laat de saus 15 minuten inkoken
Topping
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af. Blancheer de asperges in ruim kokend water. Snijd de courgettes in plakken en besprenkel ze met olijfolie. Bak de plakken goudbruin. Snijd de champignons in dunne plakjes. Giet de maïs af. Snijd de paprika in kleine blokjes. Rasp de kaas.
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Rol het deeg uit tot een grote pizzabodem of 4 kleine bodems. Verdeel de tomatensaus over de bodem en bedek ruim met alle groente. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen.
Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten gaar.
Bekijk hier alle tips van Andy McDonald.
Een heerlijke pizza met veel groente. Ideaal voor kinderen die normaal geen groente lusten!
0 reacties