Deze lekkere key lime pie is het ideale nagerecht en is bovendien ook gemakkelijk om te maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Koekbodem

  • 300 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g roomboter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • snufje zout

Limoenvulling

  • 6 eidooiers (medium)
  • 600 ml gecondenseerde melk
  • Rasp en sap van 4 key limes (of limoenen)
  • 360 ml slagroom

Eiwitschuim

  • 100 ml water
  • 375 g suiker
  • 4 eiwitten

Extra nodig

  • gasbrander
  • Springvorm van 22 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Koekbodem 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat klaar. 

Stap 2: 
Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en zet dit apart. Doe de boter in de kom van de mixer en klop dit goed door. Voeg suiker, kaneel en zout toe aan de boter en meng kort door. 

Stap 3: 
Klop een ei los en voeg de helft van het losgeklopte ei (25 g) toe en meng tot een geheel. Meng kort tot het een deeg begint te vormen. Meng het niet te lang.  

Stap 4: 
Haal het deeg uit de kom en stort het op je werkblad (eventueel licht met bloem bestoven) Vorm het deeg tot een bal en leg het tussen de twee vellen bakpapier in. Rol uit tussen de vellen bakpapier. Plaats het deeg in de taartvorm en bak het voor 15-20 minuten in de oven goudbruin. Laat de bodem afkoelen. 

Limoenvulling 
Verwarm de oven voor op 150 ºC.  Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit. 
Meng de gecondenseerde melk met de eidooiers, de rasp en het sap van de limoenen en de slagroom. Mix tot een egale lobbige massa. Giet de vulling uit over de taartbodem en bak het in totaal in 30 minuten gaar. Laat de taart minimaal een uur afkoelen voor je verdergaat. 

Meringue 

Stap 1: 
Klop de eiwitten met een klein beetje suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom.  

Stap 2: 
Breng in een pan het water en de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud. Verdeel het schuim over de taart. Brand het schuim af met een gasbrander. 

Geef je waardering

46
KEY LIME PIE.jpg
KEY LIME PIE 1.jpg