Deze lekkere key lime pie is het ideale nagerecht en is bovendien ook gemakkelijk om te maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Koekbodem

  • 1 tl bakpoeder
  • 300 g patentbloem
  • 200 g roomboter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • snufje zout

Limoenvulling

  • 6 eidooiers (medium)
  • 600 ml gecondenseerde melk
  • 360 ml slagroom
  • 4-6 limoenen rasp en sap (ongeveer 110 ml sap)

Eiwitschuim

  • 100 ml water
  • 375 g suiker
  • 4 eiwitten

Benodigdheden

  • gasbrander
  • springvorm van 22 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Koekbodem
1) Verwarm de oven voor op 160 °C.

2) Doe de zachte boter in de mengkom van de mixer en klop dit luchtig met het zout. In een aparte kom doe je de bloem en het bakpoeder. Mix het even door.

3) Klop het ei los en doe de helft hiervan bij de boter. Klop tot het gemengd is. Voeg nu de bloem toe en mix ook dit weer kort tot het een samenhangend deeg is geworden. Meng niet te lang!

4) Haal het deeg uit de kom en stort het op je werkblad (eventueel licht met bloem bestoven)

5) Maak een bal van het deeg en leg dit tussen twee stukken bakpapier. Rol het op die manier uit tot de juiste maat voor je springvorm. Plaats het deeg in de ingevette taartvorm en bak het blind voor 15-20 minuten tot het goudbruin is.

6) Laat de bodem helemaal afkoelen terwijl je de limoenvulling maakt.

Limoenvulling
1) Verwarm de oven voor op 150 ºC.

2) Neem een kom en meng hierin de gecondenseerde melk met de eidooiers, het limoenrasp en limoensap. Voeg de slagroom toe. Mix het tot het een egale lobbige massa is. Vergelijkbaar met lobbige slagroom. Giet dit over de taartbodem en bak dit in de oven voor ongeveer 30 minuten. Het mag nog een beetje wiebelen als het uit de oven komt maar niet te erg. Laat de taart nu minimaal een uur afkoelen voor je het verder afmaakt.

Meringue
1) Neem een vetvrije kom en wrijf deze even na met een halve citroen. Klop hier de eiwitten tot stijve pieken met een klein beetje suiker.

2) Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier het water en de rest van de suiker in. Breng dit aan kook tot 121 ˚C. Breng in een pan het water en de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Als die temperatuur bereikt is giet je de suikersiroop heel langzaam bij het eiwit terwijl de machine draait. Daarna laat je het eiwit draaien tot de kom koud aanvoelt en het eiwit dus weer is afgekoeld. Verdeel dit schuim nu over de taart heen.

3) Gebruik een crème brûlée branden om de piekjes van het eiwitschuim bruin te branden.

Geef je waardering

88
KEY LIME PIE.jpg
KEY LIME PIE 1.jpg